Italiano English 2007 desembre » Irene Molins
26th desembre 2007

Gestió del temps

Marcar prioritats: Està  clar que tot el que fem durant el dia és important ja que és feina que s’ha de fer però no tot té la mateixa urgència o n’és igual d’important. Per aquesta raó cal distingir les coses que són importants de les que son urgents. Si has d’escollir entre una tasca urgent i una d’important… quina escolliries? Hem de tenir en compte que una tasca important ho seguirà sent passi el temps que passi però una tasca urgent ho és en un moment donat, en un període de temps limitat per tant, aquella tasca se li ha de donar prioritat davant les altres. Dins la resta de tasques, és important que et marquis una d’important, la que t’aporta més valor al finalitzar el dia. Aquella és a la que li has de dedicar més hores de la teva jornada i, sobretot, les hores en les que ets més productiu. La resta de tasques… es poden anar fent sense presses.

Marcar objectius: és important marcar-se uns objectius per tal que, quan estiguin finalitzats, ens puguem recompensar per ells. Jo sóc de les primeres que ha de començar a fer-ne, per tant tampoc us puc parlar des de la veu de l’experiència, però segons el meu punt de vista, és important marcar un objectiu anual (per veure l’evolució d’any en any), uns objectius a sis mesos (per si cal revisar els establerts al principi) i uns objectius mensuals. Aquests últims crec que són els més importants ja que, al ser avaluables (no objectius a gran escala) i, sobretot, que els puguis complir (no prometis “el oro y el moro” si potser no hi arribes. Això et crearà frustració) pots recompensar-te, finalment, per l’esforç fet. Si et compenses cada mes… la motivació augmentarà no? Tot i així, al teu criteri! Si vols fer els objectius més curts… estupendo! Ja em diràs que tal t¡ha sortit la jugada.

Marcar hàbits i horaris: després d’haver marcat les prioritats de les tasques cal establir l’horari abans esmentat: el que t’aporti més valor al final del dia fer-ho quan més productiu ets. A l’hora, per evitar pèrdues de temps, és recomanable, a les reunions, portar un ordre del dia: marcar els temes que es parlaran i l’hora d’inici i final de la reunió. D’aquesta forma, aconseguiràs que la gent vagi a la reunió preparada i que les reunions no es facin interminables.

Com a opinió personal… crec que part de les meves fissures de temps son a causa del meu estat d’ànim. El dia que m’aixeco girada ja no tinc ganes de trucar clients, si no truco clients no compleixo el meu objectiu per tant, a finals de mes no em puc recompensar. Crec, per experiència pròpia, que cal estar motivat diàriament per afrontar el dia. Jo sóc una persona molt motivada i la música m’espavila cada dia. Busqueu o traieu la motivació de sota les pedres per poder assolir objectius. Cal tenir ganes de menjar-se el món per poder aprofitar tot el temps del teu dia sense tenir fuites i quan més et motivin els teus objectius… amb més facilitat els compliràs. Endavant… és relativament senzill :)

untitled3.bmp

posted in Recursos Humans | 0 Comments

23rd desembre 2007

Fins a quin punt és important l’autorealització?

Model d’estrella (Balart, J., 1997) vs Piràmide de Maslow

Modelo motivacional de estrella

Piramide de Maslow

posted in Recursos Humans | 0 Comments


This blog is multi language by p.osting.it's Babel